Verbouwing

Onder een verbouwing kun je van alles verstaan. Het kan gaan om een kleine aanpassing zoals een nieuwe keuken of badkamer. Maar kunt ook een grote verbouwing doen, bijvoorbeeld in de vorm vaneen aanbouw aan de woning. Je kunt een kleine renovatie eventueel zelf uitvoeren, maar voor grote klussen aan je huis kun je natuurlijk ook een beroep doen op een deskundig klusbedrijf of installatiebedrijf. Als je voor de laatste optie kiest is het verstandig om bij verschillende bedrijven een offerte aan te vragen.

Vergunning nodig?

Houd er rekening mee dat je voor sommige verbouwingen een vergunning nodig hebt. Het gaat dan niet om een kleine aanpassing zoals een dakkapel, maar wel als je een stuk aan je huis wilt aanbouwen om bijvoorbeeld een praktijk aan huis te kunnen gaan houden of om een extra slaapkamer te realiseren. Als een verbouwing een vergunning vereist, mag je hier niet mee beginnen voordat deze vergunning is toegekend en er ook geen bezwaar meer kan worden gemaakt. Begin je toch eerder dan loop je het risico dat de aanpassingen ongedaan gemaakt moeten worden. Dit is dus niet verstandig.

In de hoogte of in de breedte

Je kunt een pand op verschillende manieren uitbreiden. Je kunt een verdieping op een pand laten zetten, deze optie wordt soms toegepast bij kantoren. Maar verbouwen gaat vaak een stuk makkelijker en daardoor ook sneller door in de lengte of breedte een stuk aan te bouwen. Bij woningen gebeurt dit meestal alleen op de benedenverdieping, omdat uitbreiding in de hoogte meestal niet is toegestaan. Maar je kunt door middel van een aanbouw wel degelijk flink wat meer ruimte creëren.

Inpandige verbouwingen

Een verbouwing kan natuurlijk ook inpandig. Je kunt een muur laten verwijderen om van twee kleine slaapkamers één grote te maken. Maar je kunt ook de badkamer een make over geven en er een plek van maken waar je graag komt voor je persoonlijke verzorging. Of verbouw de zolder tot werkruimte of extra grote slaapkamer voor de kinderen. Alles is mogelijk.

Copyright 2021 - Prefab Dakkapel - alle rechten voorbehouden | Disclaimer | Contact | Privacy