Dakkapel schilderen

Schilderwerkzaamheden aan jouw huis zijn van groots belang. Wanneer er in een huis veel gebruik is gemaakt van hout zul je ontdekken dat dit flink te lijden heeft door weer en wind. Het hout zal op den duur gaan werken waardoor het schilderwerk los komt van de ondergrond. De eerste tip is dan ook; sla het schilderwerk niet over om te besparen op de kosten.

Bereid het schilderwerk goed voor

Ga je aan de slag, zorg er dan voor dat het schilderwerk goed voorbereid is. Dit zal je moeten doen door eerst het oude schilderwerk af te schuren. Hierdoor ontstaat er een mooie gelijkmatige ondergrond voor de nieuwe verflaag. Wanneer je het schilderwerk eerst in de grondverf zet heb je helemaal een mooie ondergrond waarop de verf goed houdt. Rotte plekken in het hout kan je uitsteken met een plamuurmes en vervolgens vullen met houtrotvuller waardoor er een goede basis ontstaat.

Werk met laagjes

Ga je schilderen, dan is het de regel dat je geen heel dikke laag verf tegelijk aanbrengt. Schilderen doe je in meerdere dunne lagen. Verf die op die manier is aangebracht zal zich beter aan de ondergrond hechten en bovendien houdt het langer stand. Je hoeft dus minder vaak te schilderen wanneer je de tijd neemt voor meerdere dunne lagen verf.

Denk er wel aan dat je de lagen verf tussendoor laat drogen en even opschuurt voordat je een nieuwe laag verf aanbrengt. Durf je het toch niet aan om te schilderen; huur dan een vakman in. De professionele schilder geeft jou altijd garantie op zijn werk.

Copyright 2021 - Prefab Dakkapel - alle rechten voorbehouden | Disclaimer | Contact | Privacy